Dagens datum: 2024-07-18

Följ oss på:

Search
Close this search box.

Tack arbetarrörelsen!

Visste du att våra fem semesterveckor är en stor seger för arbetarrörelsen i Sverige?
Historiskt sett hade arbetare i Sverige mycket begränsade rättigheter när det gällde ledighet.
Under den industriella revolutionen arbetade människor långa timmar under svåra förhållanden med få eller inga möjligheter till vila. Denna situation ledde till en växande medvetenhet om behovet av arbetsskydd och bättre arbetsvillkor.
Genom strejker, demonstrationer och förhandlingar med arbetsgivare och politiker kämpade arbetarrörelsen för att förbättra arbetsförhållandena och införa lagstadgade rättigheter för arbetare.
Vår nuvarande semesterrätt trädde i kraft 1978 tack vare arbetarrörelsens kamp, rätten till semester ger oss tid för välbehövd vila och återhämtning, tid att tillbringa med familj och vänner och ägna sig åt aktiviteter som främjar ens egna välbefinnande.
Även om fem veckors betald semester är en stor framgång, fortsätter vi som fackförening än idag att arbeta för att förbättra arbetsvillkoren.
Vi kämpar för rätten till en hälsosam balans mellan arbete och fritid, rättvisa löner och trygga anställningsformer. Den fackliga kampen är en ständigt pågående process, och varje framsteg bygger på tidigare segrar.

Så när du njuter av din ledighet i sommar, kom ihåg att det är resultatet av årtionden av kamp för bättre arbetsvillkor!
Dela inlägget

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå