Dagens datum: 2024-05-25

Följ oss på:

Sök
Stäng denna sökruta.

Semesterstugor i härlig skärgårdsmiljö för klubbens medlemmar!

Volvo Verkstadsklubb erbjuder alla medlemmar möjlighet att hyra en av klubbens fritidsstugor vid Gullholmsbaden i vackra Bohuslän. Stugorna är fullt utrustade och har plats för upp till sex personer. En av stugorna är vackert belägen vid bryggan och den andra ligger strax ovanför i stugbyn. Våra stugor är djur- och rökfria. Under högsäsong, juni, juli och augusti gäller veckobokningar söndag eftermiddag till söndag förmiddag. Resterande period kan stugorna hyras dygnsvis, helg- eller veckovis utifrån eget önskemål. Sista dag för ansökan gällande högsäsongshyra är 30 april. Där efter behandlas ansökningarna. Det går inte att boka stuga för kommande år innan årsskiftet.

Finns att göra på Gullholmen

Gullholmen är ett av västkustens äldsta och mest tätbebyggda fiskelägen med anor från 1200-talet. Det som i dagligt tal kallas Gullholmen består av två öar; Gullholmen och Hermanö. År 1799 invigdes kyrkan och 50 år senare anlades en bro mellan öarna. Tiderna var svåra för Gullholmsborna. På 1860-talet ökade emellertid sillfisket och gullholmarna skaffade sig större båtar. Gullholmen blev nu en ledande sjöfartsort. En av Sveriges första konservfabriker grundades 1864, då även ett sillsalteri anlades på ön. Gullholmarna blev pionjärer inom makrillfisket 1884. På Gullholmen finns också små muséer, som berättar om livet förr och nu i Bohuslän.

På Gullholmen och Hermanö ges det tillfälle både för avkoppling och många
aktiviteter. Spela minigolf eller ta en härlig långpromenad i naturreservatet på Härmanö. Bastu kan hyras

Restaurangen på Gullholmsbaden har fullständiga rättigheter. Köket kan erbjuda den finaste västkustmaten. Havets läckerheter i alla dess former för dem som så önskar. Men man står också till tjänst med annan mat. Mer information om Gullholmsbaden finns på www.gullholmsbaden.se

Hitta till Gullholmen

Vägbeskrivning från Göteborg:
Kör E6 mot Oslo. Tag avfart mot Stenungsund/Tjörn/Orust (väg 160).
Kör till Varekil. Sväng vänster vid Statoil, väg 178 mot Ellös.
Efter en brant backe, ta vänster mot Hälleviksstrand/Stocken. Följ skyltar mot Gullholmen.
Färjan från Tuvesvik till Gullholmen tar ett par minuter.
Tidtabeller till färjan (linje 381) finns att se på www.vasttrafik.se

HYRA AV STUGOR PÅ GULLHOLMEN

Högsäsong: Vecka 25 - 35 räknas från söndag eftermiddag till söndag förmiddag, övriga veckor räknas som lågsäsong.

OBS! Våra stugor går att hyra under midsommarhelgen om de inte är uppbokade av veckouthyrning. Det går bra att höra av sig efter den 1 maj för sådan förfrågan.
Priser: Högsäsongsveckor: 4 900 kr Lågsäsongsveckor: 3 300 kr Helg: 1 100 kr (räknas från fredag kl. 12.00 till söndag eftermiddag), Dygnskostnad: 600 kr

Incheckning sker kl. 15.00 och vid ankomst efter kl. 18.00 hör av dig till Gullholmsbaden på telefonnummer: 0304-573 27. Utcheckning sker kl. 11.00.

Stugan får inte överlämnas till någon annan, legitimation ska kunna uppvisas vid uthämtning av nyckel.
OBS! Sista betalningsdag av hyreskostnad står på inbetalningsavin. Om hyran inte är betald detta datum kommer stugan att hyras ut till nästa sökande i turordningen.

Vid avbokning senare än 10 dagar innan ankomst så är avbokningsavgiften 50 % av hyresavgiften. Vid uppvisning av läkarintyg blir det ingen avbokningsavgift.

Volvo Verkstadsklubbs stugor är djur- och rökfria för att allergiker skall kunna vistas i stugorna. Om du vill hyra stuga som tillåter husdjur kontakta IF Metalls avdelning 36 på telefon: 031-774 32 45.

Det är viktigt att du städar stugan innan du lämnar den på avresedagen så du inte behöver betala städavgiften som för närvarande är 995 kr för helgstäd och 1 295 kr för veckostäd. Detta gäller endast för lågsäsongsveckor. Under högsäsong finns inte städ att tillgå. Om du vill ha stugan städad efter dig kontaktar du receptionen på Gullholmen ankomstdagen och betalar städavgiften på plats.

Ansökan för stuga vid högsäsong lämnas in senast 31 mars.

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå