Dagens datum: 2024-05-25

Följ oss på:

Sök
Stäng denna sökruta.
  • Hem
  • >
  • Arkiv
  • >
  • Kampen fortsätter och nya blockader träder i kraft!

Kampen fortsätter och nya blockader träder i kraft!

Igår meddelade Seko och ST att dem utökar stridsåtgärderna ytterligare mot Tesla.
I slutet på november lades blockad mot postutdelning av Teslas registreringsskyltar, något Tesla lyckats runda genom att öppna fyra nya filialer dit posten istället har levererats.
Men med Sekos och STs nya varsel som gäller blockad mot all hantering av försändelser, brev, paket och pall adresserade till TM Swedens olika registrerade filialer kommer detta kryphål kunna täppas igen.
Blockaden kommer att träda i kraft den 24 maj om inte Tesla tecknar kollektivavtal innan dess.Igår trädde även Unionen in i konflikten med blockad av allt arbete genomfört av Dekra som bland annat besiktigar fordonslyftar och annan utrustning som Tesla använder sig av i sina verkstäder.

Sedan tidigare är blockader av Byggnads, Elektrikerna, Fastighet, Kommunal, Transport, Hamnarbetarförbundet i full effekt och vi har även hjälp från våra nordiska kamrater i danska 3FTransport och norska Fellesförbundet som har satt totalt stopp för Tesla-bilar i hamnarna samt finska AKT som varken lastar eller lossar Tesla-bilar som skall till Sverige.

Vi är många, vi är starka och vi ger oss inte! I Sverige kör vi med kollektivavtal!

Dela inlägget

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå